Adam Maher speler van de maand oktober

Foto: FC Utrecht.

Adam Maher is vrijdag door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand. De middenvelder van FC Utrecht was op basis van statistieken de best presterende speler in oktober. Heracles Almelo-verdediger Lennart Czyborra heeft de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst genomen.

De 26-jarige Maher was in oktober in alle drie competitiewedstrijden trefzeker. Hier had de middenvelder slechts vijf schoten op doel voor nodig. Dankzij de inbreng van Maher won FC Utrecht van PSV (3-0) en Sparta Rotterdam (1-2), waardoor de Domstedelingen naar de vijfde plaats in de eredivisie zijn geklommen.

Maher kwam in drie wedstrijden tot 205 succesvolle passes, 29 balheroveringen en 8 gecreëerde kansen. Daarnaast had de vijfvoudig Oranje-international 307 balcontacten en een passnauwkeurigheid van 87%.

Adam Maher is dit eredivisieseizoen betrokken bij vijf doelpunten (3 doelpunten en 2 assists in 11 wedstrijden), een evenaring van zijn totaal van afgelopen seizoen voor AZ (1 doelpunt en 4 assists in 25 wedstrijden).

Het is zowel voor Maher als FC Utrecht de eerste Speler van de Maand-bokaal. De middenvelder wist in oktober onder meer verdedigers Daley Blind (Ajax) en Freek Heerkens (Willem II) achter zich te houden.