Cyriel Dessers speler van de maand november

Credits; Fox Sports

Cyriel Dessers is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De aanvaller van Heracles Almelo was statistisch gezien de best presterende voetballer. Owen Wijndal heeft opnieuw de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst genomen en maakt namens hofleverancier AZ deel uit van het Elftal van de Maand.

Cyriel Dessers was in november bij negen doelpunten betrokken. Met een hattrick en twee assists tegen VVV-Venlo (6-1 winst) en twee doelpunten en een assist tegen ADO Den Haag (4-0 winst) kreeg de 24-jarige spits het thuispubliek op de banken. Dessers schoot in vier wedstrijden dertien keer op doel, het hoogste aantal van alle spelers in de eredivisie. Daarnaast noteerde de aanvaller 42 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Met elf doelpunten is Dessers momenteel topscorer in de eredivisie en een clubrecord rijker. De Belgische spits is de eerste speler van Heracles Almelo die in zijn eerste vijftien eredivisiewedstrijden elf keer tot scoren kwam. Het vorige record stond op naam van Herman Morsink met tien doelpunten in ’63/’64.

Het is voor Dessers de eerste Speler van de Maand-prijs. De Heraclied werd in november op de voet gevolgd door AZ-linksback Owen Wijndal en Ajax-aanvaller Quincy Promes, die respectievelijk tweede en derde zijn geworden op de door statistieken bepaalde ranglijst.