Cyriel Dessers wil interlandloopbaan bij Nigeria

Credits; Fox Sports

Cyriel Dessers is de winterstop ingegaan als topscorer van de Eredivisie. De in het Belgische Leuven geboren aanvaller denkt echter ook serieus aan een interlandloopbaan voor Nigeria.

Dessers maakt een uitstekend seizoen door bij Heracles Almelo. De voormalig spits van NAC Breda en FC Utrecht scoorde dit seizoen al twaalf keer. Dessers in gesprek met De Telegraaf: “Topscorer worden is geen hoofddoel voor mij, de play-offs halen met Heracles wel. We staan er op dit moment goed voor en er zit zeker nog rek in deze ploeg.”

Door zijn doelpunten is Dessers nu zelfs in beeld bij het nationale elftal van Nigeria. “Ik heb een positief gesprek gehad met de Nigeriaanse voetbalbond. In maart zijn er wedstrijden. Ik moet deze vorm zien vast te houden en dan hoop ik erbij te zitten”, aldus Dessers tegneover De Telegraaf.

Saillaint detail, Dessers is nog nooit in Nigeria geweest. Dessers: “Het is ook geen vakantieland, zeker de afgelopen jaren niet, toen er behoorlijk wat politieke onrust was. Mijn Nigeriaanse familieleden wonen in Londen en Manchester, dus daar gingen we altijd naar toe en niet naar Nigeria. Maar het zou mooi zijn om daar met het voetbal voor het eerst heen te gaan.”

Dessers hoopt in maart zijn debuut voor Nigeria te kunnen maken. De aanvaller lijkt dan nog onder contract te staan bij Heracles Almelo waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2021. Dessers werd eerder nadrukkelijk in verband gebracht met het Italiaanse Cagliari Calcio. De Belgische aanvaller wil echter graag het seizoen in Almelo afmaken.