Daley Sinkgraven volgt Peter Bosz naar Leverkusen

Daley Sinkgraven volgt het spoor van Peter Bosz. De bijna 24-jarige linkspoot gaat aan de slag in de Bundesliga bij Bayer Leverkusen. Sinkgraven tekende bij de Duitse club een vierjarig contract (2023).

In Duitsland krijgt Sinkgraven rugnummer 22. Naar verluidt betaalt de nummer vier van het voorbije Bundesliga seizoen ruim vijf miljoen euro aan Ajax. In Amsterdam was Sinkgraven geen basiskracht en had hij nog een contract tot volgend jaar zomer (2020). Ajax betaalde in 2015 nog ruim zeven miljoen euro exclusief premies aan SC Heerenveen. Het is onbekend of SC Heerenveen nog meedeelt in de transfer van Sinkgraven naar Leverkusen.

 

Sinkgraven is van origine een creatieve middenvelder die bij Ajax door Peter Bosz werd omgeturnd tot offensieve linksback. Op die positie was hij bij Ajax ook succesvol in de Europa League. In april 2017 raakte Sinkgraven geblesseerd in het duel met Schalke 04 waardoor hij uiteindelijk de finale tegen Manchester United zou missen.

Na de komst van Nicolas Tagliafico verdween Sinkgraven naar de achtergrond. Zo speelde hij in het seizoen 2017-2018 slechts vier duels in de Eredivisie. In het afgelopen seizoen speelde Sinkgraven negen duels. Wel moet worden aangetekend dat Sinkgraven regelmatig werd geteisterd door blessures. Dat weerhield Peter Bosz er echter niet van om de vijfvoudig jeugdinternational een kans in de Bundesliga en Champions League met Bayer Leverkusen te bieden.

Credits foto: Twitter Soccer Vision / VVCS