Donyell Malen kroont zich ook tot speler van de maand

Credits Fox Sports

Donyell Malen (20) is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand september. De aanvaller van PSV was statistisch gezien de best presterende voetballer in de Eredivisie. Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke (21) is na Malen de beste U21-speler en schrijft daarom de prijs voor Speler van de Maand U21 op zijn naam.

Donyell Malen gaf zijn succesvolle debuut in Oranje een geweldig vervolg in de Eredivisie, met onder andere vijf doelpunten in het duel tegen Vitesse. Hij is na Coen Dillen (1959) en Bert Theunissen (1964) de derde PSV’er die vijf goals in een wedstrijd maakt.

In september scoorde Malen 7 keer in 5 wedstrijden en was hij ook nog goed voor een assist. Door zijn doelpuntenproductie gaat de PSV’er aan kop van het topscorersklassement. Van alle Eredivisiespelers loste Malen deze maand de meeste schoten (21).

Malen werd in september op de voet gevolgd door Ajacieden Nicolás Tagliafico en Quincy Promes, die respectievelijk tweede en derde zijn geworden op de door statistieken bepaalde ranglijst.