FC Den Bosch nog altijd in afwachting van overname

FC Den Bosch weet nog steeds niet waar het aan toe is. De club en haar fans zijn al maanden in afwachting van een besluit van de  licentiecommissie van de KNVB. Deze is eerder niet akkoord gegaan met de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania.

In maart ging de licentiecommissie net als een eerder poging niet overstag. FC Den Bosch claimde eind mei dat de maatstaf die de Licentiecommissie van de voetbalbond heeft gehanteerd bij het beoordelen van de overname van de aandelen van FC Den Bosch door Kakhi Jordania ‘te zwaar’ is geweest. Er zijn 2 deskundigen ingeschakeld die binnen een termijn van drie weken de commissie moeten voorlichten over de gestelde vragen. Hierna velt de Beroepscommissie van de KNVB een eindoordeel, die beslissing volgt in de komende dagen.

Ondertussen ziet FC Den Bosch wel al een aantal spelers vertrekken. Zo trekt de van Heracles Almelo gehuurde Vincent Vermeij naar het Duitse MSV Duisburg. Die ploeg degradeerde het afgelopen seizoen uit de Tweede Bundesliga maar wil direct weer op dat niveau terugkeren. Vermeij tekende net over de grens een tweejarige verbintenis. Zijn contract bij Heracles Almelo liep af waardoor hij transfervrij de overstap kan maken. Ook een andere aanvaller, Jort van der Sande, vertrok. De bij FC Den Bosch opgeleide aanvaller vertrekt naar FC Eindhoven. De 23-jarige Van der Sande tekende in Eindhoven voor drie seizoenen.


Voor het seizoen 2019-2020 heeft FC Den Bosch momenteel nog maar elf contractspelers. Het gaat om Konrad Sikking, Mats Deijl, Leo Vaïsanen, Sam Kersten, Jens van Son, Kevin Felida, Danny Verbeek, Luuk Brouwers, Sven Blummel, Ruben Rodrigues en Oussama Bouyaghlafen.

Toch is er ook nog positief nieuws uit Den Bosch. FC Den Bosch start het seizoen met een nieuwe hoofdsponsor. Timmermans Infra BV neemt het stokje voor de komende twee seizoenen over van huidig hoofdsponsor Gran Casino Nuland. Eerder sierde Timmermans Infra BV al eens de achterzijde van het shirt en was het naamgever van stadion De Vliert. Timmermans Infra BV en FC Den Bosch kwamen een tweejarig contract overeen. Leo Vaïsanen vergrootte deze week zijn transferwaarde door zijn debuut in het nationale team van Finland te maken.