FC Emmen vindt nieuwe aanvalsleider in Polen

FC Emmen heeft haar nieuwe aanvalsleider in Polen gevonden. De 24-jarige Marko Kolar komt over van de Poolse topclub Wisla Krakow en tekende in Emmen voor twee seizoenen. Er is een optie genomen op nog een derde seizoen.

Kolar scoorde het afgelopen seizoen 12 keer in 26 competitieduels. Hiermee werd hij clubtopscorer van Wisla Krakow. Kolar speelde sinds 2017 in Polen. De voormalig jeugdspeler van Dinamo Zagreb kwam in het verleden uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van Kroatië.

FC Emmen is verguld met de komst van Kolar die bij de eerste training op 23 juni direct van de partij zal zijn. De aanvaller hoopt zelf ook op een mooi avontuur in Nederland. Kolar op de website van FC Emmen: “De Nederlandse competitie spreekt me aan, net als het verhaal van FC Emmen. Ik kijk ernaar uit om in een vol stadion met doelpunten en assists belangrijk te zijn voor de club.”

Het is in korte tijd de tweede versterking die FC Emmen in Polen vindt. Eerder werd namelijk al doelman
Matthias Hamrol vastgelegd. De 1.95 meter lange doelman komt over van Korona Kielce en tekende vorige week voor 2 seizoenen in Emmen, met nog een jaar als optie. De 25-jarige Duitser speelde eerder voor in Duitsland bij onder andere 1. FC Köln, VfL Wolfsburg, RB Leipzig en in de jeugd van Borussia Mönchengladbach. Hamrol wordt in Emmen gezien als de opvolger van Kjell Scherpen die door Ajax werd gekocht.

In Emmen wordt Kolar de opvolger van Nicolai Pedersen. De boomlange aanvaller raakte aan het einde van het seizoen zwaar geblesseerd en moest vervolgens noodgedwongen zijn loopbaan beëindigen. Het is sowieso een drukke week voor FC Emmen. Eerder verlengde de club al de contracten met Robbert de Vos en Keziah Veendorp tot het einde van het seizoen 2019-2020. Tegelijkertijd vertrok Hilal Ben Moussa naar het Roemeense Sepsi OSK. Zijn contract werd niet verlengd.

Credits foto: FC Emmen Twitter