Feyenoord bindt na Jorgensen ook Toornstra

Het is nog erg rustig omtrent Feyenoord en de transfermarkt. Er konden in tegenstelling tot de andere topclubs nog geen ingaande transfers worden gemeld. Wel is er een opsteker in het langer aanblijven van Jens Toornstra en Nicolas Jorgensen.

Vorige week werd al bekend dat Nicolas Jorgensen er op gebrand is, zich een seizoen lang blessurevrij te bewijzen in Rotterdam-Zuid. De Deens international verlengde zijn contract tot de zomer van 2022 (was 2021). Nu volgt Jens Toornstra zijn voorbeeld. De 30-jarige middenvelder speelt na zijn komst van FC Utrecht sinds 2014 in De Kuip. Toornstra had in Rotterdam nog een contract tot de zomer van 0211, dat wordt nu net als Jorgensen een seizoen langer. Eerder speelde Toornstra al voor ADO Den Haag.

“Met zijn ervaring en prestaties kan hij inmiddels als een van de routiniers worden gezien”, aldus technisch directeur Sjaak Troost op de website van Feyenoord. “Dat maakt hem een van de ervaren krachten waar ook de jongere spelers in onze selectie zich aan op kunnen trekken. Jens is daarnaast natuurlijk een echte Feyenoorder geworden en het is mooi dat we na zijn carrière gaan kijken of hij voor de club behouden kan blijven.”

Ook Jaap Stam kwam aan het woord: “Goed voor de kwaliteit van de selectie en belangrijk voor de continuïteit dat spelers als Nicolai en Jens bijtekenen. Als speler en als trainer wil je altijd het maximale eruit halen. Daar heb je zulke teamspelers met kwaliteit en een bepaalde sterke mentaliteit voor nodig.”

Na Jorgensen en Toornstra hoopt Feyenoord ook Steven Berghuis langer aan zich te binden. Tonny Vilhena hoopt deze zomer op een buitenlands avontuur. Feyenoord nam eerder afscheid van Robin van Persie en zag de huurlingen Jordy Clasie (Southampton) en Cuco Martina (Everton) terugkeren naar hun Engelse clubs. Voor beide lijkt een vernieuwd verblijf in Rotterdam uitgesloten. Clasie zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van AZ.