Keisuke Honda weer vertrokken uit Arnhem

Keisuke Honda is al weer vertrekken bij Vitesse. De Japanse routinier heeft zijn contract in Arnhem, dat nog liep tot volgend jaar zomer, per direct laten ontbinden. Het is onbekend wat de plannen van de 33-jarige Honda zijn.

De 98-voudig international van Japan ziet voor zichzelf geen enkel perspectief in de Gelredome. Honda kwam eerder op voorspraak van trainer Leonid Sloetski naar Arnhem. Beide werkten eerder succesvol samen bij CSKA Moskou. Na het plotselinge opstappen van Honda en de aanstelling van interim-trainer Joseph Oosting was Honda zijn basisplaats kwijt.

“Mijn missie was, toen ik hier kwam, om de situatie te veranderen. Dat is mij niet gelukt”, vertelt Honda op de website van Vitesse. “Daarbij verliet Sloetski de club. Ik voel mij daar verantwoordelijk voor. Daarom vind ik dat ik na de winter niet hier hoor te spelen. Ik waardeer dat iedereen, teamgenoten en supporters, mij goed heeft opgevangen.”

De voormalige speler van VVV, CSKA Moskou, AC Milan, Pachuca en Melbourne Victory hoopte in Arnhem een plaats in de Olympische selectie van Japan voor 2020 veilig te stellen. De Olympische Spelen vinden volgend jaar zomer in Tokyo plaats en Honda droomt van een prominente rol in zijn geboorteland. Voorafgaand aan zijn komst bij Vitesse had hij ruim een half jaar niet gespeeld en miste hij zodoende de nodige wedstrijdritme (en startsnelheid). Honda kreeg in Arnhem drie basisplaatsen en een invalbeurt.