Leroy Fer moet Vilhena bij Feyenoord opvolgen

Tonny Vilhena staat op het punt om Feyenoord te verruilen voor het Russische FK Krasnodar. Feyenoord incasseert tussen de 8 en 9 miljoen euro. Vilhena had in Rotterdam-Zuid nog een contract voor een seizoen.

Leroy Fer is de gedroomde opvolger van Vilhena op het Feyenoord middenveld. De 29-jarige controleur heeft volgens het Algemeen Dagblad zelf ook wel oren naar een terugkeer naar De Kuip. Fer speelde al tussen 2007 en 2011 in het eerste elftal van de Rotterdammers om via FC Twente uiteindelijk in Engeland te belanden.

In Engeland speelde hij in de Premier League voor Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City. Bij alle drie de clubs degradeerde Fer uit de Premier League. Het afgelopen seizoen speelde Fer dan ook in de Championship met Swansea City. Fer is deze zomer transfervrij nadat zijn verbintenis bij Swansea City afliep. Leroy Fer speelde elf interlands voor het Nederlands Elftal. De laatste interland dateert echter al weer uit 2014. Dat was als speler van Queens Park Rangers in een verloren oefenduel van Oranje tegen Mexico (2-3). Tijdens het succesvolle WK 2014 in Brazilië was hij in het duel tegen Chili invaller en kwam hij tot scoren.

Opvallend is dat Jordy Clasie geen optie lijkt. De middenvelder werd het afgelopen seizoen door Feyenoord gehuurd van Southmapton. Clasie lijkt nu Feyenoord geen interesse heeft te gaan tekenen bij AZ. In Alkmaar ligt er een vierjarig contract klaar.