Martin Ødegaard speler van de maand april

Martin Ødegaard (20) is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvallende middenvelder van Vitesse was in april statistisch gezien de best presterende voetballer. Feyenoord-linksback Tyrell Malacia neemt de prijs voor Talent van de Maand in ontvangst.
Martin Ødegaard maakt dit seizoen een sterke indruk in de Eredivisie. De Noorse huurling van Real Madrid oogstte met zijn doelpunten (6), assists (9), technische hoogstandjes en trucjes al veel lof van voetballiefhebbers. Ook in april wist de middenvelder van Vitesse zich, ondanks een moeilijk programma, in de kijker te spelen.
Ødegaard won met Vitesse van PEC Zwolle (4-1), speelde gelijk tegen AZ (2-2), PSV (3-3) en FC Utrecht (0-0) en verloor enkel van lijstaanvoerder Ajax (4-2). De 20-jarige middenvelder kwam in deze wedstrijden tot één doelpunt en drie assists.
In de afgelopen vijf speelrondes creëerde Ødegaard de meeste kansen (18) en voltooide meer dribbels dan iedere andere speler (28). In heel 2019 wist zelfs geen enkele speler in de Eredivisie meer kansen te creëren (61) of geslaagde dribbels te maken (58) dan de Noorse uitblinker.
Martin Ødegaard heeft de bokaal dinsdag ontvangen uit handen van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr. De Noor reageerde verheugd: “Er zijn veel goede spelers in de Eredivisie. Dat ik uitgeroepen wordt tot Speler van de Maand betekent veel voor mij. Ik ben er echt trots op.” Het is de eerste keer dat een speler van Vitesse de prijs voor Speler- of Talent van de Maand wint.