Nieuw buitenlands avontuur voor Cavlan

Caner Cavlan heeft met zijn goede spel bij FC Emmen opnieuw een buitenlandse transfer te pakken. De linksback gaat aan de slag bij het Oostenrijkse FK Austria Wien.

In de hoofdstad van Oostenrijk lag voor de linkspoot een driejarig contract klaar. De 27-jarige Cavlan speelde eerder al in het buitenland voor de Turkse clubs Sanliurfaspor en Boluspor. Beide clubs speelden op het tweede niveau in Turkije. Cavlan begon zijn loopbaan bij De Graafschap waar hij in 2015 een transfer verdiende naar SC Heerenveen. Via Friesland en het Turkse avontuur keerde hij in de zomer van 2018 terug op de Nederlandse velden bij FC Emmen. Bij de promovendus bloeide Cavlan weer op getuige zijn vier goals en zeven assists.

Cavlan vindt in FK Austria Wien een van de meest succesvolle clubs van Oostenrijk. De club werd 22 keer kampioen en heeft met het imposante Ernst-Happel-Stadion het grootste stadion van Oostenrijk. Het biedt ruimte aan 50.000 toeschouwers. Record-kampioen is grote rivaal Rapid Wien (32 keer). De laatste keer dat Austria Wien de titel won was in het seizoen 2012-2013. De afgelopen jaren moesten de clubs uit Wenen de titel echter aan Red Bull Salzburg laten. Die club is al sinds 2013-2014 de onbetwiste kampioen.

Met Austria Wien gaat Cavlan dit seizoen Europa. In de kampioensronde eindigde de ploeg op een vierde plaats dat goed is voor de derde kwalificatieronde van de Europa League.