Pardew en Jol moeten ADO behoeden voor degratie

ADO Den Haag heeft in de Engelsman Alan Pardew haar nieuwe trainer gevonden.  Pardew ondertekende een contract tot het einde van dit seizoen bij de nummer zeventien van de Eredivisie. Diens landgenoot Chris Powell wordt diens assistent. Donderdag 2 januari vindt de presentatie plaats.

Pardew is geen onbekende voor voetbalfans, hetzelfde geldt voor Powell. De 58-jarige Pardew was eerder coach van onder andere West Ham United, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Pardew zat sinds zijn vertrek in april 2018 bij West Bromwich zonder club. In de Residentie volgt Pardew de opgestapte Fons Groenendijk op. De afgelopen weken nam assistent Dirk Heesen de honneurs waar. Heesen zal met de komst van Pardew weer assistent worden.

Pardew en Heesen gaan het niet alleen doen. De 50-jarige Powell, vijfvoudig internatioal van Engeland, behoort ook tot de staf van het Engelse nationale team dat onder leiding staat van Gareth Southgate. De technische staf krijgt daarnaast met Martin Jol een enorm ervaren klankbord. De 63-jarige in Den Haag geboren Jol wordt technisch adviseur.

Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO Den Haag, in gesprek met het Algmeeen Dagblad: “Martin is één van de meest vooraanstaande Nederlandse trainers. Hij is ook nog eens een Haags voetbalmonument. Het is fantastisch dat hij er, samen met Alan Pardew en de rest van de staf, alles aan wil doen om ADO Den Haag uit deze benarde positie te halen.”

Met de komst van Pardew, Powell en Jol hoopt de clubleiding van ADO Den Haag de rust terug te laten keren. Naast de sportieve resultaten, met een zeventiende plaats in de Eredivisie, stapten de voorbije periode ook de nodige mensen op. Naast Fons Groenendijk vertrokken ook manager voetbalzaken Jeffrey van As en adviseur Kees Jansma.

Het is voor ADO Den Haag te hopen dat er met Pardew snel iets te vieren is: