Sportgala brengt ode aan Gouden 4 van Oranje

Tijdens het Sportgala 2019 werd er een ode gebracht aan de Gouden 4 van Oranje: Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart.

Wie zijn de Gouden 4 van Oranje?

Arjen Robben, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Rafael van der Vaart worden algemeen gezien als de Gouden 4 van Oranje. Het viertal speelde een belangrijke rol in het succes van Oranje. Zo werd met het viertal de finale van het WK van 2010 in Zuid Afrika gehaald. Helaas ging de wereldtitel net als in 1974 en 1978 aan onze neus voorbij. Spanje won. In WK 2014 haalden Robben en Van Persie met Oranje de halve finale. Argentinië was in de finale te sterk. Wel werd Oranje derde door gastland Brazilië te verslaan.

Arjen Robben stond bekend om zijn snelheid, dribbels en doelgerichtheid. Wesley Sneijder was een creatieve middenvelder met een uitstekend spelinzicht en een fantastisch schot. Robin van Persie was een dodelijke spits met een geweldig gevoel voor doelpunten. Rafael van der Vaart was een technisch begaafde aanvallende middenvelder met een goede passing en schot.