‘Veel belangstelling voor Van Bergen en Ejuke’

Bron: Mustafa / FPH

Er moest weer kapitaal op het veld staan bij SC Heerenveen. Dat is volgens Voetbal International aardig gelukt. Er is namelijk concrete belangstelling in de goudhaantjes Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke. Voor beide jonge aanvallers bestaat veel belangstelling.

De 20-jarige Van Bergen staat sinds 2018 onder contract in Friesland en heeft nog een contract tot de zomer 2020. Waar hij vorig seizoen als buitenspeler al zeven keer scoorde, staat de teller dit seizoen op drie goals en vier assist. Ook voor Ejuke bestaat veel belangstelling. De 21-jarige Nigeriaan kwam pas afgelopen zomer over van het Noorse Vålerenga IF en ligt in Friesland nog vast tot de zomer van 2023. Ejuke scoorde in 17 duels al 6 keer en leverde 2 assists. Het is onbekend welke clubs in de talentvolle aanvallers interesse hebben.

De transferwebsite Transfermarkt.de becijfert de marktwaarde van Van Bergen en Ejuke op respectievelijk 4 en 3 miljoen euro. Voor SC Heerenveen zou dat in het geval van Ejuke ruim 1 miljoen euro winst zijn. Afgelopen zomer werd 2 miljoen euro aan Vålerenga IF betaald. De winst op Van Bergen zou nog een stuk groter zijn. De Friezen betaalde aan Vitesse ongeveer 300.000 euro. Vermoedelijk zal Vitesse wel een percentage van een toekomstige transfer ontvangen.

SC Heerenveen heeft ook het volste vertrouwen in Johnny Jansen. De trainer maakte een uitstekende indruk en zijn aflopende contract wordt met twee seizoenen verlengd. Daarmee ligt Jansen tot 2022 vast. Jansen volgde afgelopen zomer Jan Olde Riekerink op. Aan de hand van Jansen staat SC Heerenveen op de vijfde plaats in de Eredivisie. Technisch manager Gerry Hamstra: “We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Johnny, die het dna van de club als geen ander kent en bezit. Johnny heeft goed werk afgeleverd afgelopen halfjaar. De komende tijd willen we daar de volgende stappen in maken.”