Vito Wormgoor gaat Amerikaans avontuur aan

Er gaat opnieuw een Nederlandse voetballer aan de slag in de Amerikaanse profcompetitie MLS. Het is Vito Wormgoor die de overstap maakt naar Columbus Crew. De afgelopen seizoenen was Wormgoor actief in Noorse competitie bij SK Brann Bergen.

De 31-jarige Wormgoor heeft daarmee opnieuw een mooie transfer te pakken. De centrale verdediger profiteert optimaal van zijn transfervrije status. Zijn contract in Noorwegen liep 31 december 2019 af. Na Ajax (jeugd), FC Utrecht, De Graafschap en ADO Den Haag besloot hij in 2016 de overstap te maken naar Noorwegen. In de Eliteserien maakte hij voor Aalesunds FK zijn debuut. Na een aantal wedstrijden volgde de overstap naar topclub SK Brann. Als centrale verdediger scoorde hij 11 keer in 83 duels.

Wormgoor is de tweede Nederlanders voetballer bij Columbus Crew. Eerder verdiende Eloy Room met zijn goede spel voor Curacao op de Gold Cup al een transfer naar deze club. De Amerikaanse MLS wordt door steeds meer landgenoten gevonden. Naast de trainers Frank de Boer (Atlanta United) en Ron Jans (FC Cincinnati) zijn er ook steeds meer Nederlandse voetballers in de Verenigde Staten actief. Zoals Danny Hoesen (San José Earthquakes), Kelvin Leerdam (Seattle Sounders), Maikel van der Werff (FC Cincinnati) en Johan Kappelhof (Chigaco Fire)