Actief FC Twente verwelkomt ook Dario Dumic

FC Twente blijft zeer actief op de transfermarkt. Vandaag werd al weer de negende nieuweling aangekondigd. Het is Dario Dumic die overkomt van FC Utrecht. In de Grolsch Veste lag voor de verdediger een tweejarig contract met optie op nog een seizoen klaar.

Dumic is een international van Bosnië en Herzegovina. Dat werd hij al bij NEC, zijn eerste Nederlandse club. De verdediger maakte indruk en trok na de degradatie van NEC uit de Eredivisie naar FC Utrecht. Daar raakte hij echter al snel zijn basisplaats kwijt. FC Utrecht was dan ook bereid om de verdediger met Deense roots uit te zwaaien. De afgelopen jaren verhuurde de Domstedelingen de verdediger al Dynamo Dresden en SV Darmstadt 98.

Dumic op de website van FC Twente: “Vanaf het eerste moment dat ik contact had met FC Twente, voelde ik dat de club me heel graag wilde hebben, dat is belangrijk voor mij. Ik herinner me dat de supporters van FC Twente een geweldige indruk op me maakten. Ik kan dan ook niet wachten om in dit stadion te spelen.”

Opvallend genoeg is Dumic pas de tweede speler die zich definitief aan FC Twente bindt. De Tukkers namen eerder Gijs Smal transfervrij over van FC Volendam.Lazaros Lamprou (PAOK), Tyronne Ebuehi (Benfica), Danilo Pereira (Ajax), Alexander Jeremejeff (Dynamo Dresden), Kik Pierie (Ajax), Nathangelo Markelo (Everton) en Vaclav Cerny (FC Utrecht) werden allemaal gehuurd.