Actief SC Heerenveen hoopt op groot Noors talent

Heeft SC Heerenveen geduld voor Jens Petter Hauge. De aanvaller staat te boek als een van de grootste talenten van Noorwegen. SC Heerenveen ziet in Hauge de ideale opvolger van Ejuke die naar CSKA Moskou trok. De twintigjarige Hauge wil echter het seizoen in Noorwegen afmaken.

De buitenspeler maakt grote indruk in de Noorse Eliteserien. Hauge scoorde namens FK Bodø/Glimt al 11 keer in 15 duels. Daarmee wordt hij gezien als het grootste talent van de Noorse competitie en ondertussen ook al in verband gebracht met selectie voor het nationale team van Noorwegen. FK Bodø/Glimt stevent af op een historische titel, en Hauge wil dat graag meemaken. Dat zou betekenen dat Heerenveen pas vanaf januari over de aanvaller kan beschikken.

FK Bodø/Glimt zag de afgelopen jaren clubs als Molde (4 titels) en Rosenborg (26 titels) kampioen van Noorwegen worden. Met een uitgekiend transferbeleid en een heldere tactische invulling maakt FK Bodø/Glimt indruk. Het scoort aan de lopende band in de eigen competitie, maar ook in Europa. In de voorronde van de Europa League werd Spyris Kaunas met 6-1 aan de kant gezet, onder andere door twee goals van Hauge. Sinds deze zomer is onze landgenoot Joshua Smits de eerste doelman, hij werd door Bodø/Glimt gekocht van Almere City.

De grote vraag is nu of SC Heerenveen wil wachten op het grote Noorse talent Jens Petter Hauge. Achterin heeft SC Heerenveen al orde op zaken gezet door de komst van de centrale verdedigers Pawel Bochniewicz (Gornik Zabrze) en Jan Paul van Hecke (gehuurd van Brighton) vast. SC Heerenveen hoopt zich naast Hauge ook nog te versterken met een middenvelder en een tweede doelman.