ADO Den Haag bevestigt terugkeer Zuiverloon

Foto: Marco Oomen Fotografie

ADO Den Haag heeft de komst van Gianni Zuiverloon definitief aangekondigd. Zoals verwacht heeft de 33-jarige verdediger een contract getekend tot het einde van het seizoen. ADO Den Haag meldt nu ook dat er een optie op nog een seizoen in het contract is opgenomen.

Voor Gianni Zuiverloon tekent het een terugkeer op het oude nest. Eerder speelde de verdediger al tussen 2013 en 2016 bij ADO Den Haag. Na zijn vertrek uit de Residentie speelde Zuiverloon nog in Spanje en India. Daar kwam hij uit voor clubs als Cultural Leonesa, Delhi Dynamos (nu Odisha FC) en Kerala Blasters. Sinds deze zomer zat Zuiverloon zonder club. Hij kan derhalve transfervrij terugkeren.

Zuiverloon doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord. Daar maakte hij ook zijn debuut in de Eredivisie. Later kwam hij uit voor RKC Waalwijk, SC Heerenveen, West Bromwich Albion, Ipswich Town en RCD Mallorca. De voormalig jeugdinternational maakte daarna in 2013 de overstap naar Den Haag.

De ervaren verdediger: “Het is super leuk om terug te zijn. Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is. Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel.”

Martin Jol, Hoofd Technisch Hart van ADO Den Haag: “Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen. Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met een prestatiecontract te helpen. Los van zijn staat van dienst en zijn kwaliteiten is het prettig dat Gianni op meerdere posities achterin te gebruiken is.”

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag bevestigt terugkeer Zuiverloon | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.