ADO Den Haag dankt Koopmans en schakelt Sparta uit

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam is na FC Twente de tweede club uit de Eredivisie waarvoor het bekertoernooi al weer voorbij is. Sparta werd vanavond na strafschoppen uitgeschakeld door ADO Den Haag. Het was het enige treffen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tussen twee clubs uit de Eredivisie.

Normaal gesproken gaat het na afloop altijd over de strafschoppenserie. Vandaag niet. ADO Den Haag dwong namelijk de strafschoppenserie pas laat af. Het was doelman Luuk Koopmans die in de vierde minuut van de verlenging voor de gelijkmaker tekende. ADO Den Haag had haar verlenging te pakken. Daarin werd niet meer gescoord. Bij de strafschoppen wist ADO Den Haag ze alle vijf te maken, bij Sparta was dat niet het geval. Vriends miste namelijk zijn strafschop.

Overigens was het verder maar een gezapig potje. Werkelijk uit het niets was het Danzell Gravenberch die Sparta na 39 minuten spelen fraai op 0-1 zette. Die stand stond dus ook lange tijd op het bord. Even leek Sparta zelfs nog op weg naar 0-2. Abdou Harroui was dichtbij die goal. Zo ver kwam het niet. Net zoals bekerwinst. Koopmans ging met ADO Den Haag voor hun laatste kans.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1321538046601416704