ADO Den Haag haalt captain FC Twente

Bron: Marco Oomen Fotografie

ADO Den Haag staat op het punt een gevoelige slag te slaan bij FC Twente. De club uit de Residentie staat namelijk op het punt om Peet Bijen te contracteren. Bij afwezigheid van Wout Brama is Peet Bijen aanvoerder bij FC Twente.

Peet Bijen kon ook langer in de Grolsch Veste blijven, maar wel tegen lagere voorwaarden. Het aanbod van ADO Den Haag voor de 25-jarige verdediger sprak meer aan. Hierdoor lijkt er een einde te komen aan het lange verblijf van Bijen in Enschede. De verdediger was al sinds 2011 actief voor FC Twente, eerst in de jeugd en vanaf 2015 bij het eerste elftal. In totaal speelde hij 132 competitieduels voor FC Twente in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag is aan de hand van het technisch hart dat onder leiding staat van Martin Jol op zoek naar buitenkansjes om de selectie een kwaliteitsimpuls te geven. Dat worden wel spelers met meerwaarde. In dat perspectief moet naast Bijen bijvoorbeeld ook Kees de Boer (Swansea City) worden gezien. Ook is ADO Den Haag op zoek naar ervaren krachten. In die zoektocht kwam het uit bij de transfervrij Ricardo van Rhijn. Volgens Omroep West zijn ADO Den Haag en Van Rhijn niet tot een akkoord gekomen. Van Rhijn speelde eerder voor Ajax, Club Brugge, AZ en afgelopen seizoen SC Heerenveen.