ADO Den Haag haalt Roemeen als opvolger Malone

ADO Den Haag kondigt vandaag de zesde zomeraanwinst aan. Het is Andrei Ratiu die op huurbasis van Villarreal over komt. Hoewel de Roemeense rechtsback al ervaring heeft in de Europa League speelde hij afgelopen seizoen in het tweede elftal van de Spanjaarden.

De 22-jarige Ratiu wordt in Den Haag gezien als opvolger van Dion Malone die met een aflopend contract vertrok. Ratiu heeft nog een doorlopend contract bij Villarreal maar ADO Den Haag bedong wel een optie om hem na komend seizoen definitief over te nemen. Naast zijn wedstrijden bij Villarreal B speelde Ratiu ook drie keer voor Jong Roemenië.

Ratiu op de website van ADO Den Haag: “Ik ben zeer gelukkig met mijn komst naar ADO Den Haag. Ik zie dit als een stap vooruit. Er waren vele mogelijkheden om mijn carrière in Spanje voort te zetten, maar ik denk dat een overgang naar de Nederlandse Eredivisie op dit moment de beste keuze is. Ik ga alles geven voor deze club, omdat ik het vertrouwen en de inspanning van de club om mij te halen wil terugbetalen. Het voelt als een eer om in dit shirt te mogen spelen en strijden. Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten in het Cars Jeans Stadion, waar ik veel prachtige avonden hoop te beleven.”

“Na het vertrek van Dion Malone, die veel op de positie van rechtsachter gespeeld heeft, was een betere bezetting op deze plek gewenst”, aldus Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart van ADO Den Haag. “Het voordeel van Andrei is dat hij op meerdere linies aan de rechterkant kan spelen. Als hij als back speelt, is hij dan ook zeer offensief ingesteld.”

Eerder legde ADO Den Haag al Peet Bijen (FC Twente), Kees de Boer (Swansea City), Samy Bourard (FC Eindhoven), Amar Catic (Jong PSV) en Boy Kemper (Jong Ajax) vast.

1 Trackback / Pingback

  1. FC Den Haag Online: ADO Den Haag haalt Roemeen als opvolger Malone | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.