ADO Den Haag heeft Bourard definitief binnen

Bron: Marco Oomen Fotografie

ADO Den Haag kan dan eindelijk een beroep doen op Samy Bourard. Even leek een fout van de zaakwaarnemer van Bourard nog roet in het eten te gooien. Nu zijn ADO Den Haag en FC Eindhoven toch tot een oplossing gekomen.

De Belgische middenvelder had in Eindhoven een aflopend contract. Na een goed seizoen in de Keuken Kampioen Divisie lonkte een transfer. Zijn zaakwaarnemer vergat echter voor medio mei het contract formeel op te zeggen. Dat betekende dat het contract bij FC Eindhoven automatisch tegen dezelfde voorwaarden werd verlengd. FC Eindhoven had Bourard namelijk graag willen houden en hield een langer verblijf tot de mogelijkheden.

FC Eindhoven kon dan ook een transfersom claimen maar stelt zich coulant op. ADO Den Haag betaalt geen transfersom voor Bourard maar zal wel twee talenten in Eindhoven stallen. Het gaat om Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans. “We denken dat het voor deze twee talentvolle spelers goed is om komend seizoen vlieguren te maken in Eindhoven”, aldus Martin Jol die tegenwoordig hoofd van het technisch hart bij ADO Den Haag is.

Jol is bovenal blij dat de transfer van Bourard eindelijk is afgerond. Jol: “Samy is een goede en mobiele aanvallende middenvelder. Het proces nam wat tijd in beslag, maar we zijn tevreden over de oplossing die we hebben kunnen vinden met Eindhoven.” De 24-jarige Bourard speelt sinds 2018 voor FC Eindhoven. Het afgelopen seizoen scoorde hij negen keer.

ADO Den Haag is deze transfermarkt sowieso al erg actief. Bourard is al aankoop nummer vijf. Eerder legde al Luuk Koopmans (PSV, was al gehuurd), Emilio Estevez (York9 FC), Kees de Boer (Swansea City) en Peet Bijen (FC Twente) vast