ADO Den Haag kondigt komst Ravel Morrison aan

Met clubs als Manchester United, West Ham United, Lazio Roma achter je naam lijkt ADO Den Haag niet de meest voor de hand liggende volgende stap. Toch speelt Ravel Morrison komt seizoen in de Residentie. De 27-jarige middenvelder heeft in Den Haag een contract voor een seizoen getekend.

De 27-jarige Morrison werd lange tijd gezien als één van de grootste talenten van Engeland. Al op zeventienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van Manchester United. De verwachtingen bij het talent uit de eigen opleiding waren dan ook hoog gespannen. Uiteindelijk zou hij na drie duels naar West Ham United trekken. Dat leverde 17 optredens, 3 goals en 2 assists in de Premier League op. West Ham United zou de talentvolle middenvelder verhuren aan Birmingham City, Queens Park Rangers en Cardiff City. Op dat moment speelden deze clubs in de Championship. Morrison speelde eerder in totaal 58 duels, 9 goals en 5 assists.

In 2015 volgde de overstap naar Italië. Lazio Roma was zijn nieuwe club. Bij die club leerde hij ook Ricardo Kishna kennen, die nu ook bij ADO Den Haag weer zijn ploeggenoot is. Toen begonnen de clubs in rap tempo elkaar op te volgen. Na acht duels voor Lazio Roma volgden namelijk avonturen bij Atlas Guadalajara (Mexico), Östersunds FK (Zweden), Sheffield United en Middlesbrough. Sinds deze zomer zat de middenvelder met Jamaicaanse roots zonder club.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) op de website van ADO Den Haag: “De complimenten van Sir Alex Ferguson waren er niet voor niets, maar Ravel heeft zijn grote belofte eigenlijk nog niet helemaal ingelost. Dat komt mede door het feit dat hij al vroeg in zijn carrière naar West Ham United en grote Championship-clubs ging. Zijn uitstapjes in andere landen waren niet bevorderlijk voor de continuïteit in zijn loopbaan, maar wij hopen dat Ravel zijn kwaliteiten op het podium van de Eredivisie kan laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn grote talent niet alleen onze club kan helpen, maar ook zichzelf kan helpen om weer vooruit te komen.”

Morrison: “Ik heb een zeer positieve indruk van deze club. Onder meer dankzij mijn gesprekken met Martin Jol en Ricardo Kishna, die ik beiden al goed ken”, aldus de Engelsman. “Ik hoop hier veel speelminuten te kunnen maken. Ik heb het afgelopen seizoen namelijk best wat geduld moeten hebben en voetbal is echt mijn passie. Dat wil ik ook graag aan de fans laten zien. Ik hoop verder van waarde te kunnen zijn met mijn creativiteit, passing, aannames en dribbels.”

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag kondigt komst Ravel Morrison aan | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.