ADO Den Haag laat opnieuw routinier gaan

Opnieuw neemt ADO Den Haag afscheid van een routinier. Na Lex Immers, Tom Beugelsdijk en Erik Falkenburg vertrekt ook Aaron Meijer bij de club uit de Residentie. De linkspoot trekt naar Sparta Rotterdam en geeft ADO Den Haag zo meer financiële ruimte.

ADO Den Haag verhuurt Meijers voor een seizoen aan Sparta Rotterdam, zo meldt Omroep West. Lassana Faye bewandelt de omgekeerde weg. De afgelopen jaren was Meijers aanvoerder van ADO Den Haag. Hij was ruim negen seizoenen in de Residentie actief en kwam tot ruim 200 duels in de Eredivisie. Naast linksback werd hij ook regelmatig op het middenveld gezet. Nu gaat hij weer samenwerken met Henk Fraser die tussen 2014 en 2016 trainer was in Den Haag. Faye was het afgelopen seizoen de vaste linksback van Sparta.

De selectie van ADO Den Haag is deze zomer een ware metamorfose ondergaan. Er werd afscheid genomen van honderden duels ervaring in de Eredivisie en ingeruild voor veelal talentvolle spelers die hun weg in het profvoetbal nog moeten vinden. Het technisch hart onder leiding van Martin Jol denkt hiermee in de toekomst echter meer kapitaal op het veld te kunnen krijgen. En daar moet ADO Den Haag in de toekomst dan ook de vruchten van plukken. De grote vraag is of dit team wel voldoende Eredivisie-waardig is.