ADO Den Haag legt De Boer vast

Fotocredits: Website ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft haar eerste versterking binnen. Kees de Boer heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet.  De 20-jarige middenvelder komt transfervrij over van Swansea City waar hij een aflopende verbintenis had.

De oud jeugdspeler van FC Volendam en Ajax werd al geruime tijd aan een overgang naar ADO Den Haag gelinkt.  “Ik ben blij dat alles is afgerond”, aldus De Boer op de website van zijn nieuwe club. “ADO Den Haag toonde afgelopen winter al interesse en ik heb een positief gevoel overgehouden aan de gesprekken. Ik heb ADO Den Haag ook altijd al een mooie club gevonden”, aldus de middenvelder. “Het plaatje past bij de keuze en de stap die ik op dit moment wilde maken. Ik wil mezelf ontwikkelen en laten zien aan het Nederlandse publiek. Hopelijk wordt het een mooi seizoen voor ADO Den Haag.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “We zijn zeer tevreden met de komst van Kees, een jongen waar nog veel rek in zit. Hij is een middenvelder met een brede basis, die veel dingen gemakkelijk afgaat. Er kan een mooie voetbaltoekomst voor Kees weggelegd zijn, zeker als hij nog een paar specifieke elementen weet toe te voegen aan zijn spel. Het is goed om meer mogelijkheden te krijgen op het middenveld. Daar kwam dankzij de transfer van Thom Haye (NAC Breda, red) ook weer wat meer ruimte vrij.”