ADO Den Haag nadert komst Amar Catic

ADO Den Haag heeft haar volgende versterking binnen, zo meldt Voetbal International. Het gaat om Amar Catic die transfervrij overkomt van Jong PSV. Het is na Emilio Estevez, Peet Bijen, Kees de Boer en Samy Bourard al weer de vijfde aankoop voor ADO Den Haag in deze transferperiode.

De 21-jarige Catic kreeg eerder te horen dat zijn aflopende verbintenis bij PSV niet wordt verlengd. De jeugdinternational van Bosnië-Herzegovina is geboren in Tilburg, en blijft voorlopig actief in Nederland. Er was belangstelling van de Kroatische clubs Dinamo Zagreb, NK Osijek en HNK Rijeka net als het Turkse Kasimpasa. ADO Den Haag gaat echter met Catic aan de haal.

Catic speelt al sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV. Dat komt nu tot een langer verblijf in Nederland. Catic maakte bij PSV nog niet zijn debuut in de Eredivisie, wel speelde hij al namens de Eindhovense club in de Europa League. Ook kwam hij veelvuldig uit voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag moet het nieuws nog officieel bevestigen. Wel maakte het vandaag al bekend dat het langer doorgaat met Robert Zwinkels. De 37-jarige doelman tekende in de Residentie voor een seizoen bij. Zwinkels staat al sinds 2005 onder contract bij Den Haag en speelde sindsdien 172 duels.