ADO Den Haag voegt Griekse aanvaller toe aan selectie

Credits: Marco Oomen Fotografie

ADO Den Haag gaat zich deze week nog versterken met een extra aanvaller. Het gaat om Nikos Karelis. De Griekse aanvaller wordt donderdag medisch gekeurd. Bij goed gevolg tekent de 28-jarige aanvaller een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Er hoeft geen rekening gehouden te worden met de sluiting van de transferperiode. ADO Den Haag kan Karelis namelijk transfervrij contracteren. Karelis zit namelijk sinds deze zomer zonder club. Het aflopende contract bij het Engelse Brentford werd niet verlengd. ADO Den Haag was al enige tijd op zoek naar een ander type spits.

De van FC Utrecht gehuurde Jonas Arweiler en Michiel Kramer zijn fysiek sterke aanvallers. Karelis is dat zeker niet. Hij is 1.73 meter lang en moet het vooral van zijn snelheid en techniek hebben. De linksbenige Karelis maakte indruk bij Panathinaikos en Genk. Bij Genk scoorde hij 29 keer in 52 duels. De aanvaller schopte het daarnaast tot Grieks international (19 caps).

De afgelopen seizoenen kwakkelde Karelis met blessures. Bij Genk liep hij een zware knieblessure op. Later, ook tijdens zijn verhuur aan PAOK Saloniki en ook na zijn komst bij Brentford, had Karelis te kampen met blessures. Door knieproblemen en achillespeesklachten haalde hij nooit meer zijn oude niveau. Het is nu aan ADO Den Haag om Karelis loopbaan opnieuw te lanceren.

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: ADO Den Haag voegt Griekse aanvaller toe aan selectie | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.