ADO Den Haag zet deur voor El Khayati open

Foto: Marco Oomen Fotografie

Het nieuws dat Abdenasser El Khayati transfervrij is, is uiteraard ook het gesprek van de dag bij ADO Den Haag. De 31-jarige middenvelder kende zijn grootste successen in dienst van de club uit de Residentie. El Khayati liet afgelopen week zijn contract bij Qatar SC ontbonden. Nu is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Trainer Aleksandar Rankovic in gesprek met Omroep West: “Of ik hem zou willen? Tuurlijk. Hij is een goede speler, maar wij zijn niet de enige club die hem zou willen hebben. In mijn opinie is er voor een goede voetballer altijd ruimte in een selectie. Hij kan het verschil maken, maar er is niet over gesproken. Dat moet je Martin vragen. Dat soort vragen zijn voor mij niet makkelijk te beantwoorden.”

De grote vraag is of El Khayati wel iets voelt voor een terugkeer. Mogelijk dat hij wel een nieuw buitenlands avontuur aan wil gaan. De middenvelder stroomde pas op relatief late leeftijd het profvoetbal in. Daarom zal hij die verloren jaren goed willen maken met een lucratief contract. Dat wordt in Nederland een lastig verhaal.