Adrie Koster ook volgend jaar trainer van Willem II

Credits: Marco Oomen Fotografie

Adrie Koster staat ook volgend jaar voor de selectie bij Willem II. De ervaren oefenmeester heeft zijn contract bij de Kruikenzeikers met 1 seizoen verlengd.

Koster op de website van Willem II: “Ik teken bij omdat ik het bij Willem II uitstekend naar mijn zin heb, ik nog veel ambitie heb en de club veel doorgroeimogelijkheden heeft. Bovendien ben ik te spreken over het beleid dat de club voert. De club spreekt uit zich continu op allerlei gebieden te willen verbeteren en voegt de daad bij het woord. Zo hebben de faciliteiten de laatste jaren een flinke upgrade gehad die noodzakelijk was om een topsportklimaat neer te zetten. De sportieve vooruitgang is uiteraard het belangrijkst en daarin zie ik veel perspectief.”

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Met Adrie zijn we in 2018 een weg ingeslagen die ons herkenbaar aanvallend voetbal en succes heeft opgeleverd. Met het verlengen van Adrie zijn contract kiezen we voor continuïteit van de gevoerde werkwijze. We zijn tevreden over de manier waarop Adrie met de technische staf, overige stafleden en spelersgroep functioneert en de visie van de club nastreeft. Omdat we de goede samenwerking met deze ambitieuze technische staf willen voortzetten, zijn we ook met assistenten Gery Vink, Harald Wapenaar en Chima Onyeike in gesprek over contractverlenging.’

Met 66 jaar is Koster één van de oudste trainers in de Eredivisie. Met zijn verlenging houdt de Eredivisie in ieder geval één trainer van boven de pensioengerechtigde leeftijd. Het is namelijk nog onduidelijk wat de plannen van Feyenoord en Dick Advocaat (73) zijn.