Aitor Cantalapiedra trekt naar Panathinaikos

Aitor Cantalapiedra heeft zijn transfer te pakken. De smaakmaker van FC Twente maakt gebruik van zijn transfervrije status en gaat zoals verwacht aan de slag bij de Griekse topclub Panathinaikos.

De afgelopen twee seizoenen maakte Cantalapiedra indruk bij FC Twente. In het seizoen 2018/2019 maakte Cantalapiedra grote indruk met FC Twente in de Keuken Kampioen Divisie. In dat jaar kroonde de Tukkers zich tot kampioen. De 24-jarige Cantalapiedra scoorde afgelopen seizoen namens FC Twente 7 keer in 21 duels in de Eredivisie. Dat leidt nu tot een zeer lucratief contract in Griekenland. Griekse media hebben het over een contract van één miljoen euro per jaar. Volgens de website van Panathinaikos tekent hij binnen enkele dagen een contract.

Volgesn Voetbal International was er naast Panathinaikos ook interesse vanuit Turkije (Besiktas, Trabzonspor en Sivasspor), maar ook het tweede niveau van Spanje met Real Zaragoza. De selectie van Panathinaikos herbergt hierdoor straks drie spelers met Eredivisie ervaring. Ook Yassin Ayoub en Bart Schenkeveld staan sinds vorig seizoen in Athene onder contract. Mogelijk volgt Javier Espinosa zijn landgenoot van FC Twente naar Panathinaikos. Ook Espinosa is transfervrij.