Ajax bevestigt terugkeer Davy Klaassen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Davy Klaassen keert definitief terug bij Ajax. Vandaag kondigden de Amsterdammers de komst van hun verloren zoon aan. Ajax maakt direct elf miljoen euro over aan Werder Bremen. Dat bedrag kan oplopen tot veertien miljoen euro op basis van een aantal prestaties. Klaassen zette in de Johan Cruijff ArenA zijn contract tot de zomer van 2024.

Na drie seizoenen in het buitenland keert Klaassen dus terug bij zijn club. In de zomer van 2017 maakte Klaassen als aanvoerder van Ajax voor 27 miljoen euro de overstap naar Everton. Na een teleurstellend seizoen bij de tweede club van Liverpool trok hij naar Werder Bremen. Ook in Noord-Duitsland wilde het niet altijd vlotten. Wel had hij daar een basisplaats.

Technisch directeur Marc Overmars op Ajax.nl: “Davy is een kind van de club, het is goed dat hij nu op deze leeftijd terugkeert. Hij is ambitieus en wil met Ajax de komende jaren mooie dingen bereiken, titels behalen. Zijn persoonlijkheid zorgt voor een nog betere balans in onze selectie en bovendien kan hij met zijn ervaring onze jongere spelers helpen om naar een nog hoger niveau door te groeien.”

Davy Klaassen: “Ik ben heel blij om terug te zijn bij Ajax, dat voelt als thuiskomen voor mij. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en het is fijn hier nu weer te zijn. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld aan de club en kijk er dan ook naar uit om het Ajax-shirt weer te mogen dragen.”