Ajax en Barcelona bevestigen transfer

Ajax en FC Barcelona hebben de transfer van Sergiño Dest bevestigd. De Amerikaans international maakt definitief de overstap naar de Spaanse topclub.

Er is nu ook duidelijk geworden wat Dest zijn oude club maximaal kan gaan opleveren. Ajax ontvangt in termijnen een vaste transfersom van 21.230.000 euro. Dat kan op basis van een aantal variabelen nog 5 miljoen euro hoger uitvallen. Daarmee is Dest direct een van duurste rechtsback in de historie geworden.

De in Almere geboren Dest had bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2022. In totaal speelde Dest bij Ajax slechts 38 officiële wedstrijden. Bij Ajax was het nog geen uitgemaakte zaak dat Dest de concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui in zijn voordeel had beslecht.

Zoals Spaanse clubs betaamt is er ook direct een minimale afkoopsom in het contract opgenomen. Clubs die de Amerikaans international bij FC Barcelona willen losweken zullen 400 miljoen euro moeten betalen. De negentienjarige Dest ligt tot de zomer van 2025 in Barcelona vast. In Spanje gaat Dest spelen met rugnummer 2. Het is de tweede transfer in korte tijd tussen Ajax en Barcelona. Vorig jaar verruilde Frenkie de Jong al de Amsterdammers voor Barcelona.