‘Ajax en FC Utrecht eens over Sean Klaiber’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax en FC Utrecht hebben een akkoord bereikt over de transfer van Sean Klaiber, zo meldt het Algemeen Dagblad. De rechtsback maakt voor een bedrag tussen de 5 en 7 miljoen euro de overstap naar de Johan Cruijff ArenA. Klaiber komt op voorspraak van Erik ten naar Ajax. Beide werkten eerder samen bij FC Utrecht.

De 26-jarige Klaiber heeft bij FC Utrecht nog een tweejarig contract. De verdediger staat naast Ajax ook in de belangstelling van het Italiaanse Parma. Toch melden bronnen dat Klaiber een voorkeur heeft voor Ajax. Er moet nog wel een persoonlijk akkoord worden bereikt. Ook is Klaiber nog niet medisch gekeurd. Een presentatie wordt op korte termijn verwacht. Bij Ajax moet Klaiber de opvolger worden van Sergiño Dest die op korte termijn de overstap zal maken naar FC Barcelona. Met Klaiber heeft Ajax weer een backup voor Noussair Mazraoui.

De transfer van Klaiber van FC Utrecht naar Ajax ligt zeer gevoelig. Beide supportersgroepen liggen elkaar zacht gezegd niet. Ook heeft Klaiber zich in het verleden al eens uitgesproken over een eventuele transfer naar Ajax. Daar lijkt de verdediger nu toch op terug te komen.