Ajax en Lille kondigen transfer Botman aan

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax en OSC Lille hebben de transfer van Sven Botman aangekondigd. De centrale verdediger trekt voor circa 8 miljoen euro naar het noorden van Frankrijk.

Ajax verhuurde Botman het afgelopen seizoen aan SC Heerenveen. In het hart van de Friese defensie maakte Botman veel indruk. Botman verlengde begin dit jaar nog zijn contract in Amsterdam tot de zomer van 2023. De twintigjarige verdediger leek een mooie toekomst tegemoet te gaan in de Johan Cruijff ArenA. Toch konden Ajax en Botman geen ‘nee’ zeggen tegen het aanbod van Lille. Daarmee vertrekt Botman nog voordat hij een duel in het eerste elftal van Ajax speelde.

In Amsterdam had Botman te maken met een enorme concurrentie. Botman gaat nu aan de slag bij Lille dat vandaag haar aanvalsleider Victor Osimhen voor veel geld verkocht aan Napoli. De jonge Nigeriaanse aanvaller levert per direct 60 miljoen euro op. Door clausules kan de transfersom nog 20 miljoen euro hoger uitvallen. Het geeft Lille nu de kans om met een aantal gerichte jonge versterkingen verder te groeien. Botman wil daar graag deel van uit gaan maken.

Botman tekende in Lille een contract voor vijf seizoenen.