Ajax en Tagliafico eens over nieuw contract

Credits: Marco Oomen Fotografie

Nicolas Tagliafico gaat een nieuw contract bij Ajax tekenen. De Argentijnse verdediger krijgt een flinke opwaardering van zijn huidige contract en zal zodoende tot 2023 in de Johan Cruijff ArenA vastleggen. De 27-jarige back ligt in Amsterdam nu nog tot de zomer van 2022 vast.

Zaakwaarnemer Ricardo Schlieper heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat beide elkaar hebben gevonden. Volgende week worden de handtekeningen worden gezet. Onderdeel van de afspraken is dat Tagliafico het seizoen bij Ajax zal afmaken. In de zomer van 2021 zal Ajax meewerken aan een transfer tegen een gelimiteerde transfersom. Het is onbekend hoe hoog die precies is. Normaliter zal die som lager liggen dan de huidige afspraken.

Ook afgelopen zomer kon Tagliafico namelijk voor een afgesproken transfersom vertrekken. Er hing een prijskaartje van 20 miljoen euro om zijn nek. Ondanks een aantal wisselingen op de linksbackpositie bij onder andere Manchester United en Chelsea bleef het rond Tagliafico relatief stil. Nog altijd heeft de Argentijns international de ambitie om in een topcompetitie te spelen. Het is voor Tagliafico te hopen dat deze kans volgend jaar zomer komt.

Overigens betaalde Ajax in januari 2018 slechts 4 miljoen euro. Dat heeft Tagliafico inmiddels lang en breed terugverdiend. Daarnaast is de Argentijn uitgegroeid één van de Amsterdamse publiekslievelingen. Een win-win situatie dus.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax en Tagliafico eens over nieuw contract | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.