Ajax en Werder Bremen eens over Davy Klaassen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Witte rook uit Duitsland. Ajax en Werder Bremen zijn het eens over de transfersom van Davy Klaassen. De middenvelder gaat voor elf miljoen euro terugkeren naar de Johan Cruijff ArenA. De transfersom kan zelfs nog drie miljoen euro hoger uitvallen wanneer Klaassen in Amsterdam voldoet aan een aantal prestatiebonussen.

Nadat Ajax haar interesse in Klaassen kenbaar maakte wilde de middenvelder niets liever dan terugkeren. De 27-jarige middenvelder gaf dan ook al snel bij de clubleiding van Werder Bremen te kennen dat hij wilde vertrekken. Werder Bremen kan het geld goed gebruiken en ging na een aantal rondes onderhandelingen overstag. De Noord-Duitse club had een uitgaande transfer nodig. Lange tijd dacht het deze zomer Milot Rashica te verkopen. Interesse werd niet concreet.

Uiteindelijk komt het nu tot een terugkeer van Klaassen. In Amsterdam groeide Klaassen uit tot aanvoerder, international en boegbeeld. In 2017 kwam het tot een voorlopig einde. Everton was bereid 27 miljoen euro voor Klaassen neer te tellen en Ajax gunde haar aanvoerder de transfer. In de Engelse Premier League kwam Klaassen totaal niet in het stuk voor. Een jaar later volgde dan ook de overstap naar de Bundesliga. In Werder Bremen kreeg hij wel een basisplaats maar kon hij de hoge verwachtingen toch ook niet waarmaken. Nu is hij terug bij ‘zijn’ Ajax.

Vermoedelijk zal Klaassen vandaag of morgen medisch gekeurd worden. Daarna kan hij zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax en Werder Bremen eens over Davy Klaassen | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.