Ajax in spagaat door toekomstperspectief talenten

Credits: Marco Oomen Fotografie

Technisch directeur Marc Overmars wacht een hete zomer, zo meldt De Telegraaf. Een groot aantal van haar talenten weigert vooralsnog bij te tekenen. Een vroegtijdig vertrek dreigt vanwege perspectief in de Amsterdam ArenA.

Met Ryan Gravenberch (18) kwam Ajax al tot een vergelijk. De talentvolle middenvelder ligt nu tot de zomer van 2023 vast. Bij de rest an de spelers wordt het lastig. Brian Brobbey (18), Sontje Hansen (18), Kenneth Taylor (18), Naci Ünüvar (17), Anass Salah-Eddine (18) en de tweeling Jurriën en Quinten Timber (18) twijfelen allemaal over hun toekomst in Amsterdam. Vanwege het perspectief, maar zeker ook vanwege de belangstelling uit het buitenland. De Telegraaf stelt zelfs dat buitenlandse topclubs ‘als aasgieren boven de talentenfabriek van Ajax’ hangen.

De belangrijkste reden voor het gebrek aan perspectief is de grote selectie van trainer Erik ten Hag. Door de omvang van 28 spelers is het lastig voor de talenten om mee te kunnen trainen terwijl spelers als Pieri, Labyad, Magallan en Marin eigenlijk niet voldoen. Tegelijkertijd wil het uitgaande transfers ook met externe spelers opvangen zoals het al deed met Hakim Ziyech. Extra lastig voor Ajax is dat Brobbey, Hansen, Taylor, Salah-Eddine en de Timber-tweeling nog maar tot 2021 vastliggen. Uitzondering is Ünüvar tot 2022.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax in spagaat door toekomstperspectief talenten | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.