‘Ajax mogelijk lang zonder Quincy Promes’

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax moet het mogelijke langere tijd stellen zonder Quincy Promes. De aanvaller is volgens De Telegraaf zondagochtend door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij. Het incident vond eind juli al plaats in een loods in Abcoude. Hierbij raakte een familielid van de aanvaller zwaargewond.

Promes wordt volgens De Telegraaf verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Dat is een delict waar in Nederland maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat. Een serieuze aangelegenheid dus. De politie van Amsterdam kan alleen bevestigen dat er een 28-jarige inwoner van die stad is gearresteerd. De verdachte kan voor maximaal drie dagen in hechtenis worden genomen. Wel kan deze voorlopige hechtenis nog een keer worden verlengd.

Opvallend is het moment van de arrestatie wel. Het incident vond namelijk al plaats in juli. Politie woordvoerder Jelmer Geerds: “We hoorden pas een maand geleden van het incident. Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid.” Daarmee ontkent de politie min of meer dat er rekening is gehouden met het zware speelschema van Ajax. De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2019 nog ruim 15 miljoen euro.

Het is dit seizoen nog niet het jaar van Promes. De aanvaller is in Amsterdam niet langer een vaste waarde. Zowel in de Eredivisie als in de Champions League kan hij zijn stempel nog niet drukken. Gisteren stond hij echter in de basis tegen PEC Zwolle. Promes maakte de volledige negentig minuten vol en scoorde één keer.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: ‘Ajax mogelijk lang zonder Quincy Promes’ | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.