Ajax probeert Onana te verleiden tot langer verblijf

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax maakt serieus werk van een langer verblijf van André Onana, zo meldt De Telegraaf. De doelman uit Kameroen kan bij technisch directeur Marc Overmars een nieuw contract tekenen tot de zomer van 2023. De huidige verbintenis loopt in de zomer van 2022 af.

Onana leek aanvankelijk af te stevenen op een buitenlands avontuur. Een groot aantal topclubs, waaronder Chelsea, FC Barcelona en Paris St.-Germain werden met de 24-jarige keeper in verband gebracht. Hoewel de transfermarkt nog op gang moet komen, is er op dit moment geen sprake van concrete interesse. Ajax wil daar nu van profiteren en is al in gesprek met Onana’s zaakwaarnemer Albert Botines. Die houdt de boot vooralsnog af maar sluit een nieuw opgewaardeerd contract in Amsterdam zeker niet uit.

Keeperstrainer Frans Hoek snapt heel goed dat Ajax een poging onderneemt. Hoek: “Begrijp me goed, als André de volledige focus houdt op wat hij zo goed kan, keepen, dan heeft Ajax een geweldige speler aan hem. En ik vind ook dat een speler die focus altijd moet hebben, sterk in zijn hoofd moet zijn. Onana heeft echter zo vaak laten doorschemeren dat hij wil vertrekken, dat ik hoop dat hij zich kan blijven opladen voor FC Emmen-, RKC- en Fortuna Sittard-uit. In de Nederlandse competitie heeft hij een bepaald niveau gehaald en op een gegeven moment moet hij door. Dan moet hij echter wel de juiste club vinden. Een die bij hem past en waar hij optimaal kan presteren. Kennelijk is die er op dit moment niet. Ik hoop voor Ajax dat Onana het kan blijven opbrengen om alles te geven. Als het tussen zijn oren zit dat hij het ook op tachtig procent kan, dan is er een probleem.”

 

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax probeert Onana te verleiden tot langer verblijf | Al het Ajax Amsterdam nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.