Ajax publiceert jaarcijfers: transfers redden financieel boekjaar

Credits: Marco Oomen Fotografie

Ajax heeft vandaag haar jaarcijfers gepubliceerd over het seizoen 2019-2020. Daarmee is al deels te zien wat de impact van het coronavirus voor de Amsterdammers is geweest. De Eredivisie werd immers al in maart vroegtijdig beëindigd. Door uitgaande transfers wist Ajax nog een winst te boeken.

De winst na belastingen kwam uit op 20.7 miljoen euro. Ajax in het persbericht: “Ondanks de grote impact als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is de financiële impact in het boekjaar 2019-2020 beperkt gebleven mede dankzij de steun van de fans en partners.”

De belangrijkste punten uit de jaarcijfers:

  • De netto omzet kwam uit op 162.3 miljoen euro. Dat is een daling van 37.2 miljoen euro. Ingegeven door de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League (groepsfase) en laatste zestien (Europa League). Ook de Eredivisie stop leverde lagere inkomsten op.
  • De kosten namen verder toe met 200.000 euro naar 165.4 miljoen euro. Dat komt door de hoge salarissen.
  • Het operationele verlies is 3.1 miljoen euro
  • Door uitgaande transfers wist Ajax 84.5 miljoen euro te verdienen. Dat is met name ingegeven door de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus en Kasper Dolberg naar OGC Nice.
  • Het saldo liquide middelen, wat Ajax op de bank heeft staan, was op 30 juni 2020 22.5 miljoen euro. Dat is een daling van 39.5 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Met name door transfersommen en betaalde winstbelastingen.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Ajax publiceert jaarcijfers: transfers redden financieel boekjaar | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.