Ajax rekent niet op terugkeer Luis Suarez

Marc Overmars rekent eigenlijk niet op de terugkeer van Luis Suarez naar de Johan Cruijff ArenA. De Uruguayaanse aanvaller mag FC Barcelona verlaten maar een comeback naar Amsterdam lijkt er niet in te zitten.

De 33-jarige Suarez lijkt te kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden Oosten of de Verenigde Staten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars tegenover Ziggo Sport: “Het is een dagelijkse puzzel en die kan zich ook wel eens vanzelf oplossen. De kans dat Suárez komt is vrij klein. Ik denk dat dat een duidelijk antwoord is. Wij hebben wel contact gehad, maar we hebben met zo veel spelers contact. Oud-Ajacieden, bijvoorbeeld. Dat is logisch, dat moet je ook een beetje onderhouden.”

Overmars lijkt voorlopig niet de transfermarkt op te gaan voor een extra spits. “Ik hoef niks te doen, want onze spits doet het ook aardig.” Bij die spits maakt Overmars een verwijzing naar Labyad.  “Het is mooi om te zien hoe spelers in de voorbereiding hun kans pakken. Zoals Labyad nu, na zijn zware knieblessure. Hetzelfde geldt voor Edson Alvarez.”

Aan de andere kant zal Ajax nog spelers gaan verliezen. Er is namelijk concrete belangstelling. “Ja, voor één speler is er redelijk serieuze interesse”, aldus Overmars. “Voor jullie is het natuurlijk leuk om te weten wie het is, maar het zal vanzelf wel blijken de komende weken om wie het gaat. We hoeven niks, maar we hebben afspraken met een aantal jongens. Onana, Tagliafico of Van de Beek? Ja, dan zit je wel in de richting. Die jongens verdienen het ook. Interesse van Barcelona voor Van de Beek is in ieder geval niet op mijn bordje terecht gekomen.”