Ajax zwaait Van de Beek uit

Credits: Marco Oomen Fotografie

Donny van de Beek maakt definitief de overstap van Ajax naar Manchester United. Vandaag werd de transfer definitief afgerond. Van de Beek krijgt bij Manchester United rugnummer 34, een ode aan zijn oude ploeggenoot en boezemvriend Abdelhak Nouri.

Eerder werd al duidelijk dat Ajax en Manchester United elkaar hadden gevonden. Om het nog twee jaar lopende contract af te kopen moest Manchester United met een transfersom op tafel komen. Die bedraagt 39 miljoen euro en kan bij bepaalde prestaties nog 4 miljoen euro hoger kunnen uitvallen. De 23-jarige international speelde namens Ajax 175 officiële wedstrijden in het eerste elftal en maakte daarin 41 doelpunten.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars op Ajax.nl: “Dit is een mooie transfer voor Donny, die hij ook verdient. En het is een compliment voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vanaf zijn 11e al speelde. Vorige zomer was er al veel om hem te doen, maar konden we hem gelukkig nog een jaar voor Ajax behouden. De maanden daarna was hij zowel in nationale als in Europese wedstrijden ook weer heel waardevol voor ons. Inmiddels behoort hij bijna 5 jaar tot de A-selectie. Hij is klaar voor deze stap en we zullen hem missen.”

Ajax vangt het verlies van Van de Beek vermoedelijk intern op. Eerder nam Ajax ook al afscheid van Răzvan Marin die naar het Italiaanse Cagliari trok.