Aké verruilt Bournemouth voor absolute topclub

Nathan Aké maakt de stap naar de absolute top van Engeland. Volgens verschillende Engelse media waaronder ook de BBC en Sky Sports gaat de international aan de slag bij Manchester City. The Citizens hebben maar liefst veertig miljoen euro voor de verdediger over.

De 25-jarige Aké raakte in de slotfase van het afgelopen Premier League seizoen geblesseerd. De linkspoot zag zijn teamgenoten van Bournemouth eindelijk verder wegglijden en degraderen naar de Championship. Aké blijft echter actief in de Premier League en ook nog eens in de absolute top. Manchester City speelt steevast om de bovenste plaatsen en heeft ook de ambitie om in de Champions League hoge ogen te gooien.

Aké speelde eerder in de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord. Op zijn zestiende verruilde hij Feyenoord voor Chelsea. Daar brak hij nooit definitief door. Na verhuurperiodes aan Reading FC, Watford en Bournemouth bleef hij bij The Cherries in 2017 definitief hangen. Nu volgt de overstap naar Manchester City. ADO Den Haag en Feyenoord ontvangen beide een opleidingsvergoeding. Voor Feyenoord zou het bijna 500.000 euro zijn.

Met de transfer van Aké wordt de keuze voor bondscoach Ronald Koeman uit topverdedigers alleen maar groter. Maar liefst vier centrale verdedigers spelen in de absolute Europese top. Het gaat om Virgil van Dijk (Liverpool), Mathijs de Ligt (Juventus), Stefan de Vrij (Inter) en Nathan Aké (Manchester City).