Al Batin pikt ook Schenk op uit Eredivisie

Fotocredits: @albatinclub

Al Batin gaat op de Nederlandse tour. Vorige week trok het El Jebli aan, daar kwamen vandaag twee speler uit de Eredivisie bij. Naast Mohamed Rayhi (Sparta) gaat ook Xandro Schenk de overstap maken naar Saoedi Arabië.

De 27-jarige Schenk had nog een contract tot volgend jaar zomer bij FC Twente. Toch is er een akkoord bereikt tussen beide clubs over een transfer. Onbekend is wat FC Twente incasseert. Wel is duidelijk dat alleen een medische keuring Schenk nog van een transfer kan afhouden. In de eerste drie speelrondes was Schenk basisspeler en maakte hij de negentig minuten vol.

Xandro Schenk op de website van FC Twente: ‘Ik heb uiteraard een dubbel gevoel bij het vertrek, we zijn goed begonnen en ik heb tot nu toe alles gespeeld. Soms komt er echter iets op je pad, waarvan je denkt ‘Waarom niet?’ Ik wilde nog graag een keer naar het buitenland en dan is dit een mooie mogelijkheid, het is ook een avontuur. Ik sluit direct na het weekend al aan bij de nieuwe ploeg. Ik dank de club en de supporters voor de paar fijne jaren in Twente. In mijn eerste jaar keerden we, nadat de club gedegradeerd was, meteen terug in de Eredivisie. Het feest dat we toen met de supporters hebben gevierd zal ik niet snel vergeten.’

FC Twente zal in de laatste dagen van de transfermarkt op zoek moeten gaan naar een vervanger. Schenk speelde sinds 2018 voor FC Twente. De Tukkers haalde de verdediger toen op bij Go Ahead Eagles. Eerder speelde Schenk in de jeugd van Ajax.