Al-Batin wil doorpakken en klopt aan bij Sparta

Fotocredits: @albatinclub

Al-Batin gaat op de Nederlandse tour. Sparta Rotterdam heeft namelijk een bod ontvangen van Saudi-Arabische Al-Batin op Mohamed Rayhi, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Technisch directeur Henk van Stee heeft het bod van Al-Batin inmiddels geweigerd. Het is echter niet uitgesloten dat die club op een later moment alsnog terugkeert. De 26-jarige Rayhi speelt sinds 2018 voor Sparta dat hem over nam van NEC. De voormalig jeugdspeler van PSV was de eerste twee speelrondes basisspeler, hij maakte beide keren de negentig minuten vol. Rayhi heeft in Spangen nog een contract tot de zomer van 2022.

Al-Batin maakte deze week al de komst van Youssef El Jebli bekend. De oud-speler van De Graafschap maakte afgelopen seizoen bij Al-Faisaly Harmah indruk in de Saudi Professional League. In 29 duels scoorde hij 9 keer en gaf hij 8 assists. Met Rayhi zou er een tweede Nederlander met Marokkaanse roots naar Al-Batin kunnen trekken. Al-Batin wil in Saudi Arabie een rol van betekenis gaan spelen. In dat perspectief moet ook de komst van de Uruguyaanse doelman Martín Campaña worden gezien. De 31-jarige doelman komt over van het Argentijnse Martín Campaña. De vijfvoudig international behoort steevast tot de selectie van Uruguay. Nu 116-voudig international Fernando Muslera voorlopig buitenspel staat, ruikt standin Campaña zijn kans.

Met de interesse in Rayhi beloven het nog een aantal drukke weken voor Sparta op de transfermarkt te worden. Eerder sloeg men een flirt van FC Groningen op Abdou Harroui al af. Sparta denkt namelijk aan een transfersom van circa 3 miljoen euro. Dat was voor FC Groningen te gortig. Het is niet uitgesloten dat buitenlandse clubs nog voor de jeugdinternational zullen aankloppen.0