Al weken stil rond FC Groningen en Vecchia

Nog drie speelrondes en het seizoen in de Zweedse Allsvenskan zit er op. Het Malmö FF van trainer Jon Dahl Tomasson is al enige tijd kampioen. Daarnaast Helsingborg en Falkenbergs af te stevenen op een degradatie. Kalmar en Göteborg hopen het vege lijf in de laatste drie duels nog te redden.

Het is angstvallig stil rond Stefano Vecchia. De 25-jarige aanvaller speelt met Sirius eigenlijk nergens meer voor. De buitenspeler werd al enige tijd geleden nadrukkelijk gelinkt aan FC Groningen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus reisde er zelfs voor af naar Zweden. Ondanks die eerste gesprekken zijn er al enige tijd geen ontwikkelingen meer. FC Groningen ziet in Vecchia een buitenkansje. In 25 duels tekende hij voor 11 goals en 7 assists. Bijkomend voordeel is dat Vechhia op 30 november uit zijn contract loopt.

FC Groningen kan de aanvaller dus transfervrij oppikken in Zweden. Mogelijk wringt daar dan ook de schoen. Vecchia hoopt op meer belangstelling en daarmee voor zichzelf een lucratieve deal. Aanstaande maandag speelt Vecchia met Sirius thuis tegen Mjällby. Het is de eerste wedstrijd na de interlandperiode, wordt er dan ook meer bekend? In Zweden zijn er inmiddels geruchten dat niet FC Groningen maar Djurgårdens IF zijn volgende bestemming gaat worden.

Op YouTube is inmiddels onderstaande scoutingsvideo van Vecchia te vinden: