Alexander Zorniger zegt FC Twente af

FC Twente krijgt niet de Duitse oefenmeester Alexander Zorniger aan het roer. Na uitspraken van de nieuwe technisch directeur Jan Streuer heeft Zorniger niet besloten in te gaan op de aanbieding van de Tukkers.

Streuer stelde maandag bij zijn presentatie dat hij het liefst een Nederlandse coach heeft in plaats van een buitenlander. Dat schoot in het verkeerde keelgat van Zorniger en zijn management. “Hoe moet je dan in de toekomst met elkaar werken?”, aldus zaakwaarnemer Thomas Meggle in gesprek met Voetbal International. “Na iedere nederlaag gaat men dan vragen aan die man of de trainer wel zíjn trainer is. Met die uitspraken heeft Herr Streuer de deur dichtgegooid.”

“FC Twente wilde de filosofie van Red Bull implementeren, een nieuwe start maken, een bepaald soort voetbal spelen”, gaat Meggle verder . “Alex past in dat profiel. FC Twente was de uitdaging waar hij naar zocht. Geloof mij, voor het geld kwam hij niet. Overal kon hij meer verdienen, maar zo’n mooie club helpen opbouwen is wat hem dreef. Dat dit nu niet doorgaat, doet pijn.” Algemeen directeur Paul van der Kraan probeerde het nog te lijmen. “Hij zei dat Streuer het allemaal niet zo meende, maar dat is natuurlijk onzin. Hij meende het wel en wist precies wat hij zei. Want Herr Streuer werkt al zo lang in het voetbal, hij is een professional.”

Ook het slotwoord was voor Meggle met Voetbal International: “Ik wens ze succes met een Nederlandse trainer. Zorniger heeft in Leipzig mede aan de basis gestaan van de groei die deze club doormaakt. Elk land heeft een paar coaches die verschil maken en Alex Zorniger is er zo een.”