Alfred Schreuder onder druk in Duitsland

Het wordt een belangrijke dag vandaag voor Alfred Schreuder. De oefenmeester staat onder zware druk nu zijn ploeg TSG Hoffenheim al zeven wedstrijden op rij niet heeft gewonnen. Vanavond treft het in de Bundesliga 1. FC Köln, een wedstrijd die gewonnen moet worden.

Schreurder in gesprek met het Algemeen Dagblad: “Het mag duidelijk zijn dat wij zelf ook niet tevreden zijn over de resultaten. Ik kan de spelers echter niet verwijten dat ze er niet genoeg voor doen. Iedereen werkt keihard. De jongens geven alles. De komende drie wedstrijden zijn beslissend voor ons. Daarna kunnen we concluderen welke kant het opgaat. Voorlopig zijn we alleen bezig met de wedstrijd van woensdag tegen Köln. Als we winnen zetten we een belangrijke stap in de goede richting. Met alleen mooi voetbal komen we er niet. Er is nu meer nodig.”

Afgelopen weekend speelde Hoffenheim in de Bundesliga gelijk tegen hekkensluiter Paderborn. Hoffenheim is inmiddels afgegleden naar de negende plaats. De achterstand op Freiburg, de nummer zeven, is slechts twee punten. Winst is vanavond belangrijk om Schreuder in het zadel te houden. Met een winstpartij kan Hoffenheim ook weer stiekem naar boven kijken. De zesde plaats in de Bundesliga geeft recht op Europa League voetbal. Wolfsburg heeft een voorsprong van zes punten op Hoffenheim en Schreuder. Vanavond wordt er om 20.30 uur afgetrapt bij Hoffenheim – 1. FC Köln.