Alfred Schreuder per direct weg bij Hoffenheim

Het Nederlandse voetbal heeft een coach minder in een buitenlandse topcompetitie. Alfred Schreuder is niet langer coach van TSG Hoffenheim. De 47-jarige Schreuder was sinds afgelopen zomer werkzaam bij de Bundesliga-club.

Alfred Schreuder verruilde zijn rol als assistent-trainer van Ajax voor die van hoofdcoach van TSG Hoffenheim. De ambities waren groot in Duitsland. Nu komt er na dertig competitieduels toch een einde aan het dienstverband van Schreuder bij Hoffenheim. ‘Onze visies op enkele cruciale punten kwamen niet overeen. Samen het seizoen afmaken had dus weinig zin meer’, aldus sportief directeur van Hoffenheim, Alexander Rosen,  op de site van zijn club.

Het vertrek van Alfred Schreuder komt als een grote verrassing. Een ontslag lag eerder wel voor de hand na zeven wedstrijden op rij zonder overwinning. Na de hervatting van de Bundesliga pakte Hoffenheim weer punten. In de afgelopen vier wedstrijden werden acht punten gepakt. De club heeft daarmee nog altijd zicht op kwalificatie voor de Europa League. De achterstand op nummer zes, VfL Wolfsburg, is slechts twee punten.

Schreuder: “Het is ons helaas niet gelukt om het eens te worden over de manier waarop Hoffenheim in de toekomst geleid moet worden. Dat betreur ik. Het komt vaker voor dat mensen het niet eens zijn met elkaar: dan moet je eerlijk zijn tegenover elkaar en de juiste maatregelen treffen. Ik wist van tevoren dat de uitdaging in Hoffenheim groot zou zijn, maar het werk gaf me veel voldoening. Ik dank de club voor de kans die ik heb gekregen om in de Bundesliga te werken.”

TSG Hoffenheim lost het vertrek voorlopig tot het einde van het seizoen in de Bundesliga intern op. Wel gaat de ploeg op zoek naar een vervanger. Voor Schreuder komt er nu voor de tweede keer een einde aan een dienstverband bij Hoffenheim. Eerder was hij tussen 2015 en 2017 al als assistent aan de club verbonden. Alfred Schreuder stond eerder ook op eigen benen bij FC Twente.